Dopet av John 2012-04-28

I kyrkan.
Mamma, Pappa, Mathilda (Fadder) Och Filip (Fadder)
Simon sjöng: I en värld full av liv.
Sen begav vi oss vidare för att umgås.
Mamma och Son.
Mathilda var tipspromenad-ansvarig och lekledare.
"Spika i spiken så fort ni kan"
Magnus vann enkelt men Hampus och Ola var glada ändå.
Ashor och Magnus.
Hanna och Guzt.
Familjen.
Sötare får man leta efter!
Ett kanon-fint dop och en mycket trevlig tillställning efter
med fantastisk mat och trevliga människor.
All lycka i framtiden!

25/4

En dag i photoshop.

Splash 23/4


Hjärta Lördag 21/4


En helt vanlig Onsdag 18/4

Lite regn.
Jobbigt att vänja sig.
Solen.
Det kan vi vänja oss vid.
Dags för väderskiftning.

Regn kan göra det tjusigt 17/4


Ge oss vår nu nu nu!

Vår?
Ja Tack!
Sitta på balkongen?
Ja Tack!

RödspätteCup 2012

Så var det då äntligen dags att packa sin handbollsväska och bege sig till grannlandet Danmark.
Rödspättecup 2012. Vi hade längtat. Vi hade laddat.
Vi möttes av glada tjejer på Stena Line Terminalen, och det märktes på dem att de tyckte att det skulle bli jäkligt skoj.
Resan ner gick kanon-bra. En påskbuffé, lite spel i game-room och en buss till skolan. Hur smidigt som helst.

När vi pumpat upp alla madrasser och alla hade kommit i ordning på rummen, hade vi bestämt oss för att kika in arenan.
En imponerande arena. Invigningen kändes given att vara med på, men först ett besök till Donken. Donken bjöd inte bara på
hamburgare (oväntat) utan även en hel del pyssel för de vuxna i gänget. Happy Meal-leksaken tycktes kunna glädja Reidun och Ashor mer än
små barn. (Leksaken var att klistra på olika kombinationer av kläder, skor och väskor på Bratz-dockor)

Invigningen var häftig. Tror även tjejerna tyckte det var roligt att kunna se de olika länderna tåga in i sina led.

Fredag och dags för matcher. För Lag 1 stod Glassverket och Kärra2 för motståndet. Mot Glassverket gör man en bra match som man vinner med 11-8.
Kärra i nästa match. Stämningen är alltid lite speciell när vi möter dem. Det brukar bli hetsigt och tuffa kamper. Det blev det denna gång också.
Vi inleder matchen bra och håller en bolls ledning fram till slutet på matchen. Vi bränner för mycket framåt och Kärra har stolpe in. De vinner matchen med 10-9.
Det va jävligt surt.
För lag 2 stod Stenungsund och Rodekro för motståndet. Vi visste på förhand att Stenungsund hade ett bra gäng handbollstjejer och att vi skulle få slita.
Det gjorde vi också med bravur. Tillsammans som ett lag, gör vi en riktigt bra match både framåt och bakåt. Matilda gör en riktigt bra match i mål och Olivia gör en riktigt bra match. Vi vinner välförtjänt med 13-10.
Därefter stod Rodekro för motståndet. Ett Danskt lag som vi inte visste mycket om, men det skulle vi snart bli varse om. Det visade sig vara ett fantastiskt bra lag med ritktigt fint spel. Det var imponerande att se. Ännu mer imponerande var våra tjejer som visade otrolig lagmoral och kämparanda, de sliter genom hela matchen och ger aldrig upp. Vi förlorar med 22-13 mot ett bättre lag, inget att säga om, men förbannat bra kämpat och slitit!

Lördag och dags för två nya kamper för båda lagen. För lag 1 inleddes handbollsdagen mot Standby-Elling. En enkel match som man vinner med klara siffrorna 15-5.
Andra matchen stod ett tyskt lag för motståndet. HenstedtUlzburg. Det krävdes vinst för att lyckas nå A-slutspelet. Det blev en otroligt jämn inledning där det hela tiden var en boll som skiljde lagen åt. Sen gick domsluten bara emot oss. Det var utvisning efter utvisning och det gjorde det svårt (näst intill omöjligt) att upprätthålla en bolls skillnad. Det var en för mycket på planen som inte ville att vi skulle vinna. Orättvist. Skit. Tjejerna förtjänade en bättre kamp för de slet ont. Nu blev det förlust med 18-11 och B-slutspel väntade. Ny målsättning: Vinna B-slutspelet!

För lag 2 var det på pappret två enkla matcher som man skulle spela av under lördagen. Så blev det också. Fredrikshavn2 besegrades med 28-5. Tyskorna i Bielefeld-Jöllenbeck besegrades med 22-7 och det var allt annat än rolig handboll. Ett säkrat A-slutspel var att vänta. Jäkligt kul!

På lördagkvällen begav vi oss hemåt till förläggningen och vi bestämde oss för att leka lite lekar med tjejerna. Pumpa flaskor, trixa med boll var bara att nämna två. Det blev mycket skratt och ljud i vår korridor. En härlig avslutning på lördagen.

Söndag och dags för slutspel. För lag 1 var det 8-dels mot Eidsvold2 och den vanns enkelt med 24-4.

För lag 2 väntade Kärra2 i 8-dels och återigen dags för en hetsig match. Det var dags att utkräva revanch för matchen sist. Det gjorde vi också. Med en hel hall bakom ryggen, och ett härligt tryck i hallen kunde vi glida ifrån och vinna med 23-13. Maja har en kanon match och dundrar in bollar,  Sofia och Elsa gör det riktigt bra på högersidan.

Kvartsfinal för lag1 och det ungerska laget Veces stod för motståndet. Vi visste på förhand att det var ett kvickt gäng tjejer och vi går ut på två-punkt bakåt direkt. Vilma och Julia har enorma framgångar med sin korta inspringning och det är en fröjd att titta på. Pauline sliter bakåt och skördar stora framgångar framåt. Vi vinner matchen med 24-12 och tjejerna gör en riktigt bra laginsats!

Kvartsfinal för lag2 mot norska laget Sarpsborg. Vi visste egentligen ingenting om dem innan match men bestämde oss ändå för att överraska och plocka bort mitten direkt. Vi håller jämna steg med dem första 10 minuterna, sen tryter orken. Sarpsborg har ett riktigt bra tryck framåt och en bra fart i anfallsspelet. Det utnyttjar våra brända lägen till snabba kontringar. Det är inte mycket att säga om det. Det är alltid surt att förlora. Så är det. Men vi gör det mot ett dagen bättre lag och våra tjejer ska ha all beröm för matchen och för hela turneringen. En fantastiskt bra genomförd turnering som tog oss till kvartsfinal i A-slutspel. Vi gjorde det tillsammans som ett lag, och vi gjorde det förbannat bra!

Nu blev det för lag2 att heja fram lag 1 i sin semifinal mot Roskilde. Det var fler Skövde HF lag som tänkte samma sak. Återigen en fantastisk skön stämning i hallen och nu var det bara vinst som gällde. Ett taggat Lag 1 skulle se till att vi fick spela en sista match måndag morgon. Gorner gör en kanon insats i målet och vi släpper inte mycket bakåt. Framåt kommer vi till bra lägen men bränner återigen mycket. Vi gör det onödigt spännande och det leder till förlängning 5 minuter. Fillipa har en härlig kommentar i snacket innan förlängningen som visar på enorm vilja " Jag tänker fan inte gå härifrån förrän vi har vunnit den här matchen".  Där drar vi det längsta strået och kan vinna en spännande semifinal med 12-10.

Måndag morgon och tidig uppgång. B-Finalen skulle avgöras 8.00 och det gällde att hinna få i sig frukost innan. Kungälv var det andra finallaget. Det syntes på uppvärmningen att det var ett taggat Kungälv vi skulle ställas mot. Nu gällde det att visa attityd. Vi ledde hela matchen igenom med en boll, det var jämt,  fram till klockan tickade upp mot 12 minuter i andra halvlek. Vi hade svårt att få tag i linjeinspelen, och de fick många avslut från 6-meter. Kungälv vinner matchen med 12-11. Fan. Det var en tung förlust, där tyvärr Kungälv var det mer taggade laget.
En silverplats är starkt jobbat! Det kommer vi också kunna känna när vi har landat efter förlusten.

Det har varit en grymt rolig påsk i Danmark med ett fantastiskt gäng tjejer! Ni sköter er alltid exemplariskt när vi åker iväg, både på och utanför planen! Ni har visat upp en jäklar-anamma och en inställning utan dess like under hela turneringen. Vi ska vara nöjda med vad vi har presterat.

Tack för att ni är så goa! Puss och kram Ledarna

NewBody Laget som bärgade silvret 2012-04-01

 

Ni ska vara otroligt stolta.

Det gjorde ni jäkligt bra!


Finalsteg i NewBody Cup 2012- Mer bilder och text imorrn


RSS 2.0